Leidschenveen

  • Leidschenveen Den Haag DE architekten
  • Leidschenveen Den Haag DE architekten
  • Leidschenveen Den Haag DE architekten
  • Leidschenveen Den Haag DE architekten

Het appartementengebouw, gesitueerd in de wijk Leidschenveen, is geplaatst in een groen tapijt dat door middel van een beukhaag wordt afgescheiden van openbaar terrein. Aan de achterzijde van het gebouw zijn de parkeerplekken gesitueerd. Hier bevindt zich voor elke woning een parkeerplaats op een door slagboom afgesloten parkeerzone. Het appartementencomplex richt zich met de woongevel naar de wijk en begeleidt de hoofdontsluitingsweg. Het gebouw heeft een centraal trappenhuis dat zowel aan de voor- als achterkant toegankelijk is. Dit trappenhuis geeft toegang tot galerijen die de woningen ontsluiten met aan de uiteinden een noodtrappenhuis. Op de begane grond zijn, naast zes appartementen, de bergingen en de algemene ruimten gesitueerd. Op de verdiepingen bevinden zich per laag acht tussenwoningen en twee kopappartementen. De bovenste laag bestaat uit zes grote appartementen die anderhalve beuk breed zijn.